این مقاله را به اشتراک بگذارید
«نشر نو»؛ کتابخانه فلسفه زندگی
اعتبار برخی ناشران که «نشان» آنها بهعنوان یک «برند» در حوزه نشر تثبیت شده، موجب میشود تا مخاطب، در انتخاب کتابش، با اطمینان اقدام به خرید کند. «نشر نو» که نام عبدالرحیم جعفری مدیر نشر «امیرکبیر» را پشت خود دارد، یکی از «برند»های معتبر نشر ایران است که امسال با مجموعه بینظیری تحت عنوان «کتابخانه فلسفه زندگی» که شامل بیش از بیست عنوان کتاب میشود در نمایشگاه کتاب حضور دارد؛ کتابهایی با ترجمههای دقیق، ویرایشی پیراسته، طراحی جلدهای بینظیر، و قطعهای مختلف برای هر سلیقه و مخاطبی. در زیر سه عنوان از کتابهای «کتابخانه فلسفه زندگی» معرفی میشود.
۱- راهنمای فلسفیِ زیستن
فلسفه دیگر جدا از زندگی روزمره ما نیست: با ماست، درون ماست، و مدام ما را به پرسش از خویش و زندگی خود وامیدارد. پرسشهایی ساده اما عمیق، که گاهی ما را به تکاپو برای یافتن میاندازد. وقتی پاسخ مناسبی یا به بیان دقیقتر، پاسخ قانعکنندهتری نمییابیم، به جستوجو میرویم، از این کتاب به آن کتاب. از این فلیسوف به آن فیلسوف. پس کتابی میخواهیم که به زبانی ساده، پرسشهای عمیق فلسفی ما را پاسخ بدهد. «راهنمای فلسفیِ زیستن» با عنوان تاریخ مختصر اندیشه، نوشته لوک فرای فیلسوف فرانسوی، ترجمه افشین خاکباز، همان کتابی است که لازمه زیست امروز ماست: کتابی که ما را با دیدگاههای فلسفی متفاوت از یونان باستان تاپسامدرنیته و پساساختارگرایی آشنا میکند. پروفسور فرای، با هدف پلزدن میان فلسفه و زندگی، به زبانی شیوا میکوشد تا آموزههای ماندگار فلسفه از جمله نقش اساسی آن در دستیابی به سعادت و زندگی همراه با معنا را توضیح دهد. او در این کتاب نشان میهد که برخلاف آنچه بسیاری میپندارند، فلسفه و پرسشهای فلسفی در تاروپود زندگی انسان تنیدهاند و نمیتوان از رویارویی با این پرسشها گریخت.
۲- فلسفه زندگی
کتاب «فلسفه زندگی» این امکان را برای ما فراهم میسازد تا بیشتر به خودِ فلسفه و خویشتن خویش نزدیک شویم؛ آنطور که کریستوفر همیلتن، نویسنده کتاب تلاش دارد تا بگوید فلسفه دانشگاهی که از واقعیت حیات ذهنی و درونی انسان فاصله گرفته و همینطور از هدف قدیم خود که همانا جستوجوی حکمت و معنای زندگی است، بازمانده است، شکلی از فلسفه را ارائه بدهد که ضمن تاکید بر مبانی عقلانی، به عواطف و احساسات شخصی انسان نیز یکسره بیاعتنا نباشد. همیلتن در این کتاب، درباره راز زادن و مردن، معنای حیات و پوچی زندگی، تقدیر و سرنوشت، نسبیگرایی، و ترس از مرگ بحث میکند، و میکوشد که به قول ویتگنشتاین «تعبیر خود را از امور» به دست دهد. همیلتن در این راه، ذوق و حساسیت ادبی را در کنار نظم و منطق فلسفی به کار میگیرد و بحث را جابهجا با نقلقولهای شایسته از شکسپیر، داستایفسکی، جورج الیوت، دی. اچ. لارنس، مارسل پروست، تی. اس. الیوت و بسیاری دیگر غنا میبخشد و از این رهگذر وجه تازهای از رابطه میان فلسفه و ادبیات را برای خواننده روشن میکند.
۳- دوازده نظریه درباره طبیعت بشر
«دوازده نظریه درباره طبیعت بشر» نوشته لزلی استیونس، دیوید ال هابرمن و پیتر متیوز رایت و ترجمه میثم محمدامینی کتابی که به نقل سرگذشت تکاپوی انسان در طول تاریخ برای پاسخ به اساسیترین پرسشهای حیات میپردازد. به یک معنا میتوان گفت این کتاب تاریخ جامع اندیشه بشر است، روایتی فشرده از حاصل کوشش انسان برای درک جهان پیرامونی و جایگاه خویش در آن. داستان از شرق آغاز میشود، از چین باستان و مکتب کنفسیوس و سپس آیین هندو و بودا است که به خواننده معرفی میشود. در پرده بعدی نوبت غرب و طلوع فلسفه در یونان باستان است با افلاطون و ارسطو. سپس دوره حکومت ادیان ابراهیمی آغاز میشود (یهودیت و مسیحیت و اسلام) تا به سدههای میانه و عصر روشنگری و فلسفه کانت میرسد، و درنهایت نسخههای بشر برای یافتن سعادت اینجهانی: مارکس و فروید و سارتر و نظریات داروینی. گستره بسیار وسیع موضوعات مورد توجه در کتاب خواننده را به صورت مختصر با موضوعات مطرحشده آشنا میسازد.
آرمان