این مقاله را به اشتراک بگذارید
نگاهی به فیلمهای سی و ششمین جشنواره فیلم فجر
«کامیون» ساخته کامبوزیا پرتوی
پارکینگ!
نیره رحمانی
قرار بود بهروز وثوقی با این فیلم بازگشتی دوباره به سینمای ایران داشته باشد، خبری که از همان ابتدا امید چندانی به تحقق آن نمی شد داشت، با این حال سازنده فیلم تصمیم گرفته بود با ساخت آن در کشور ترکیه باردیگر از این بازیگر بزرگ سینمای ایران در فیلمی ایرانی استفاده کند اما. نهایتا نیز وقتی کامبوزیا پرتویی به این نتیجه رسید که امکان گرفتن مجوز بازی برای وثوقی وجود ندارد پروژه خود را به شکل دیگری جلو برد. قصه را از ترکیه به ایران آورد و البته با طولانی شدن زمان نوشتن فیلمنامه و فراهم نشدن امکان ساخت آن که بیش از ده سال طول کشید، به جای اشاره به نیروهای افراط گرای آن روزگار که طالبان بودند، به جریان نو ظهورتر داعش در فیلم اشاره شده است.
کامیون در مرزهای سوریه و عراق، در روستاهای اطراف منطقه سیلوانا در استان آذربایجان غربی، در شهرهای ارومیه و میانه و در نهایت در لوکیشنهای مختلف در تهران فیلمبرداری شد و به تهران رسید. قصه فیلم هم ماجرای زنی است که حمله داعش باعث می شود به قصد پیدا کردن شوهرش به تهران بیاید. در این مسیر با راننده کامیونی همراه می شود. آوارگی زن، رابطه او فرزندانش و راننده کامیون مهم ترین بخش های این فیلم را تشکیل می دهد.
از فیلمنامه کامیون که بگذریم، سعید آقاخانی با گریمی متفاوت به نقش یک مرد کرد بازی خوبی از خودش نشان داده است. حضور تورج اصلانی این فیلمبردار خوش قریحه در پشت دوربین یکی دیگر از امتیازهای کامیون به حساب می آید که اگرچه قصه اش پر فراز و فرود نیست اما حس و حالی تازه برخوردار است که از نگاه متفاوت سازنده اش مایه می گیرد. با این حال نمی توان آن را در کنار موفقترین ساخته های سازنده اش همچون کافه ترانزیت نشاند و از نشانه های ذوق و قریحه بکر سازنده اش لذت برد .
پرتویی نیز مثل بسیاری از فیلمسازان هم دوره خود ، نمی تواند جهانی به روز شده که با نبض جامعه پیش آمده را در برابر تماشاگر خود بگذارد، به همین خاطر اگر هم مخاطبان را تا پایان فیلم با خود همراه کند از تاثیر گذاری عمیق بر آنها ناکام می ماند. این درحالی است که ایده اصلی فیلمنامه بر اساس رخ دادهای سالهای اخیر در جغرافیای پرتلاطم غرب کشور و همسایگانش شکل گرفته است.
شروع جشنواره امسال با کامیون اگرچه به بی حس و حالی سانس های نخست جشنواره فیلم در سالهای قبل نبود، اما آنگونه هم نبود که انرژی زیادی در مخاطبان سردرگم شده در محل جدید برگزاری جشنواره فیلم فجر(پردیس ملت / سالن رسانه ها) که بسیاری از آنها درگیر گرفتن کارتهای شان و یا جفت و جور کردن پارکینگ برای ماشین های سرگردان مانده بودند، باشند!
عوامل اصلی فیلم سینمایی «کامیون»
نویسنده و کارگردان: کامبوزیا پرتوی، مدیر فیلمبرداری: تورج اصلانی، فیلمبردار: مهدی اصلانی، دستیار کارگردان و برنامهریز: رامین راستاد، صدابردار: پرویز آبنار، طراح گریم: بابک اسکندری، طراح صحنه: بابک صبحی، مجری طرح: هومن احمدی توفیقی، عکاس: کسری پرتوی، مشاور رسانهای: منصور جهانی، بازیگران سعید آقاخانی، نیکی کریمی، تروسکا جولا، رامین راستاد، یعقوب پرسا، نسرین مرادی و … تهیهکننده: کامبوزیا پرتوی، محصول: موسسه سینمایی خط سوم.
قصه فیلم کامیون:
این فیلم داستان یک راننده کامیون را روایت میکند که از عراق زن و فرزندی را همراه خود به تهران میآورد تا او را به شوهرش برساند. نکته قابل توجه این فیلم این بود که شخصیت زن داستان از طایفه ایزدی در عراق بود و به مشکلاتی که آنها بر اثر حملات داعش داشتند، اشاره شده است.
1 Comment
امیر
بسیار فیلم خوبی بود فیلم که نباید لزوما پر فراز و نشیب باشه, بازی سعید آقا خانی واقعا استادانه بود