این مقاله را به اشتراک بگذارید
پرفروشهای نیمه اسفندماه فروشگاه شهرکتاب مرکزی اعلام شد. پنج اثر تاریخی با عنوانهای «تاریخ قرن بیستم»، «یادداشتهای علم جلد ۷»، «نامآوران تاریخ»، «انقلاب مشروطه ایران» و «کودتا (۲۸ مرداد سازمان سیا و ریشههای روابط ایران و آمریکا در عصر مدرن)» در این میان پرفروشهای این نیمه خودنمایی میکند.
تاریخ قرن بیستم/ شون لنگ- مهرک ایروانلو/ کتاب آوند دانش
«تاریخ قرن بیستم for Dummies» نوشته «شون لنگ» با ترجمه مهرک ایروانلو از مجموعه «کتابهای دامیز، کاربردی و سودمند» کتاب نسبتا پرحجمی بهشمار میرود که در پنج بخش و ۲۵ فصل «سال جنگ بزرگ: ۱۹-۱۹۰۰»، «سالهای دیکتاتوریهای بزرگ: ۴۵-۱۹۱۹»، «جهان تقسیم شده: ۸۹-۱۹۴۵»، «پیش به سوی هزاره» و «بخش دهتاییها» مسایل جهان در قرن گذشته را به زبان ساده بیان کرده است. این کتاب برای علاقهمندان به تاریخ، نکتههای جذاب بسیاری دارد.
درباره این کتاب آمده است: «یادمان باشد آغاز یک قرن جدید الزاما به معنای تغییر نیست (شما وقتی در روز تولدتان از خواب بیدار میشوید، تغییری احساس میکنید؟) بعضی از تاریخدانان بهگونهای از قرن بیستم صحبت میکنند که گویی واقعا با جنگ جهانی اول آغاز شده و بعضی دیگر آن را دقیقا با فروپاشی دیوار برلین به پایان میرسانند. این کتاب از وقایع مربوط به اواخر قرن نوزدهم شروع میکند، همراه با شما وارد هزاره میشود و تا کمی پس از آن ادامه میدهد.»
چاپ نخست تاریخ قرن بیستم for Dummies» نوشته «شون لنگ» با ترجمه مهرک ایروانلو در ۴۹۶ صفحه، شمارگان دوهزار نسخه و بهای ۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان از سوی انتشارات آوند دانش راهی بازار کتاب شده است.
یادداشتهای علم جلد ۷/ امیراسدالله علم/ معین
این اثر مشتمل بر یادداشتهای روزانه اسدالله علم و حاوی اطلاعات مستندی درباره رویدادهای مهم تاریخ معاصر ایران است. جلد هفتم و پایانی کتاب «یادداشتهای علم» به خاطرات روزانه اسدالله علم، نخستوزیر ایران از سال ۱۳۴۱ تا سال ۱۳۴۲ خورشیدی را دربرمیگیرد. علم تمام یادداشتهایش را در بانک سوییس نگهداری و پیرو وصیت خود مبنی بر این که این یادداشتها پس از مرگ خود و شاه، ۲۰ سال بعد منتشر شود، از سوی علینقی عالیخانی، وزیر اقتصاد دوران پهلوی و از دوستان خانوادگی وی و با اجازه همسر علم از بانک سوییس بیرون آورده و ویرایش شده است.
«امیراسدالله علم» یکی از شخصیتهای قدرتمند و با نفوذ دوران پهلوی بود. او سالها ریاست املاک سلطنتی و مدتی نیز ریاست بنیاد پهلوی را برعهده داشت و سپس به نخست وزیری رسید. علم در سال ۱۳۴۵ (پس از حسین قدسی نخعی) به وزارت دربار محمدرضا شاه منصوب شد و این سمت را نزدیک به ۱۱ سال یعنی تا چند ماه پیش از پایان عمرش، حفظ کرد. وی محرم اسرار شاه و از معدود شخصیتهای مورد اعتماد وی بود. علم در همه جنبههای زندگی شاه و روابط او با خانواده و نزدیکانش به نحوی دخالت داشت.
چاپ نخست جلد هفتم کتاب «یادداشتهای علم» با ویراستاری علینقی عالیخانی، در ۷۵۰ صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و بهای ۲۵ هزار تومان از سوی انتشارات معین چاپ و وارد بازار کتاب شده است.
نامآوران تاریخ / اودهام پرس- فهیمه حصارکی/ جویا
این کتاب به معرفی دانشمندان و مشاهیر مطرح جهان میپردازد. از چهرههای سیاسی تا فیزیک، شیمی و ریاضی همه را دربرمیگیرد. معرفی چهرههای تاثیرگذار تاریخ جهان به همراه بیوگرافی مختصر آنها در این کتاب مورد توجه قرار گرفته است.
چاپ نخست کتاب «نامآوران تاریخ» نوشته اودهام پرس با ترجمه فهیمه حصارکی در ۴۴۸ صفحه و به قیمت ۲۵۰ هزار تومان از سوی نشر جویا منتشر شده است.
انقلاب مشروطه ایران/ ژانت آفاری- رضا رضایی/ بیستون
اثر حاضر پژوهشی درباره «انقلاب مشروطه ایران» در خلال سالهای (۱۲۹۰ـ ۱۲۸۵ش) ۱۹۱۱ـ ۱۹۰۶م است که در قالب پنج بخش با عناوین «در آستانه»، «مشروطه اول»، «نیروها و سوداهای نو»، «استبداد صغیر» و ««مشروطه دوم» سامان یافته است.
این کتاب پژوهشی از ورای تمام منابع مربوط به احمد کسروی، مهدی ملکزاده، یحیی دولتآبادی و ناظمالاسلام کرمانی است و مهمتر از همه زدودن زوائد و اغراق گوییهای خودمحورانه در این منابع است. همچنین محصول سود جستن از دهها منبع و سند مغفول و مهجور چون روزنامهها، گزارشهای دیپلماتیک، اخبار روزنامههای اروپایی و بسیاری اسناد دیگر است که خود ویژگیهای دیگری دارد.
در این کتاب مباحثی مانند نقش (ناراضیان مذهبی) در تحولات، انجمنهای مردمی و جایگاه آنها، نهضت زنان، مطبوعات و تاثیر آنها، تاثیر متقابل انقلاب ایران و مجامع اروپایی، نقش سوسیال دموکراتهای قفقاز در انقلاب ایران، نگاه دقیق و موشکافانه به تحولات مجلس (قوانین و ترکیب)، شکافها و جریانات موجود در رهبری انقلاب و… مورد توجه نویسنده قرار گرفته است.
کتاب «انقلاب مشروطه ایران» اثر ژانت آفاری با برگردان رضا رضایی در ۵۷۰ صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و بهای پنج هزار تومان از سوی نشر بیستون منتشر شده است.