این مقاله را به اشتراک بگذارید
نامه تند معاون سیما خطاب به مدیر شبکه در انتقاد از علیخانی شوکآور بود
«ماه عسل» تشویق لازم نیست توبیخش کنید!
شاید این برای نخستین بار باشد که معاون سیما در نامهای علنی خطاب به مدیر یکی از شبکههای سراسری به او تذکر دهد و خواستار توبیخ عوامل برنامهساز شود. کاری که علی اصغر پورمحمدی هفته گذشته انجام داد.
به گزارش مد ومه به نقل از بانی فیلم، عصر پنجشنبه گذشته روابط عمومی رسانه ملی خبری را برای روزنامهها و خبرگزاریها ارسال کرد که حاکی از نارضایتی معاون سیما از عملکرد سازندگان «ماه عسل» بود. اینکه یک روز تعطیل رسانهها برای ارسال این خبر انتخاب شد نیز نشان از آن دارد که مدیران رده بالای تلویزیون بدون فوت وقت، قصد داشتهاند صدای مخالفت خود را با بخشی از قسمتهای پخش شده این برنامه به گوش بینندگان و اصحاب رسانه برسانند. شیوهای که اغلب از سوی شورای نظارت بر صداوسیما دیده میشود تا مدیرانی در درون سازمان. هر چه بود معاون سیما ترجیح داد تا مدیر شبکه سه و گروه تولید «ماه عسل» را در ابعادی وسیع مورد مواخذه قرار دهد و شاید پیام این کار او چندان به مذاق آنان هم خوش نیاید، اما قطعا میدانند با این حرکت، قدری از هجمههای متعدد و ایرادگیریهای مداوم علیهشان کمرنگ و شاید بیاثر خواهند شد. تمهیدی که معاون سیما با هوشمندی به خرج داد تا شبه گافهای برنامهسازانش تبعات کمتری داشته باشند. تبعاتی که این روزها به کمک اپلیکیشنها در فضای گسترهای نامحدود و به سرعت، دست به دست میچرخند تا دایره اظهارنظرها نیز وسیعتر از سالهای پیش شود.
علی اصغر پورمحمدی در این نامه نوشت:
«جناب آقای سیدغلامرضا میرحسینی
مدیر محترم شبکه سه سیما
با سلام و آرزوی موفقیت، برنامه ماهعسل از برنامههای معنوی، تأثیرگذار و پر مخاطب رسانه ملی در ماه مبارک رمضان محسوب میشود که دستاندرکاران آن توانستهاند با تلاش چند ساله اوقات خوبی را برای مردم عزیز ایران بخصوص روزهداران مومن فراهم کنند. اما امسال علیرغم جدیت جنابعالی و گروه برنامهساز برای افزایش کیفیت و محتوای این برنامه و توجه ویژه به انتخاب بهتر سوژهها و میهمانان مناسب که نسبت به سالهای گذشته از جذابیت و تأثیر بیشتری برخوردارند متأسفانه دو برنامه و دو انتخاب غلط در ماه عسل امسال از شیرینی و شهد این زحمات کاسته است و موضوعات و مفاهیمی مطرح شده است که نه در ماه عسل که در هیچیک از برنامههای دیگر سیما نیز جائی ندارند. از آنجا که تکرار اینگونه اشتباهات قابل اغماض نیست، با تذکر به جنابعالی، لازم است ضمن توبیخ عوامل آن انتخاب غلط و نظارت موثر بر تصحیح، ارتقاء و ادامه مسیر خوش سابقه این برنامه اهتمام نمائید».
واکنش علیخانی
این نامه قهرآمیز پورمحمدی، البته قطعا نمیتواند واکنشهای حذفی در قبال «ماه عسل» در پی داشته باشد که تلویزیون این روزها از حیث مجری، دستش بستهتر از آن است که بخواهد چهرهای در ابعاد و جایگاه احسان علیخانی را کنار بگذارد. به ویژه که پیشتر، ایده جایگزینی حسن جوهرچی یا علی ضیا با علیخانی هم جواب نداده است. ضمن آنکه بیشک این توبیخ علنی، قبلا یک هماهنگی غیرعلنی نیز داشته تا مخاطبان آن سورپرایز نشوند. بر همین اساس علیخانی پنجشنبه شب، یعنی ساعاتی پس از انتشار نامه معاون سیما، روی آنتن بدون اشاره مستقیم به آن، صحبتهایی را در مقام دفاع مطرح کرد. او گفت: «در برنامه ماه عسل مردمی می آیند که شاید در طول سال در تلویزیون جایی نداشته باشند و کسی به آنها توجه نکند. امسال ما در برنامه تماشاگر نداریم و کسانی که در استودیو حضور دارند، همراه ما هستند. ما در این برنامه فقط مشاغل سخت نداشتیم و در حقیقت مشاغل سخت و آسان کنار هم بودند. این تضاد و تناقض جواب می دهد و در کنار خانم رئیس معدنی که شغل سخت دارد، این مشاغل آسان و پردرآمد هم حضور دارند. متاسفانه ما در برنامه اول هم زمان کم آوردیم و من درباره این برنامه حرف دارم. باید به خانواده و مراکز آموزش تلنگر زد که در تربیت و آموزش خود بیشتر دقت کنند. از سویی ما تا به حال حدود ۱۵۰ مهمان در برنامه داشته ایم و امکان دارد در این میان اشتباه نیز کرده باشیم».
حاشیهسازی ممتد
باید خیلی ساده باشیم که فکر کنیم علیخانی و گروه برنامهسازش علاقهای به ایجاد حاشیههای اخیر نداشتهاند و این بدخواهان هستند که مدام به پای آنان میپیچند. «ماه عسل» اگر در هر سری و هر سال، عقبتر از سال قبل خود ظاهر شود، بیتردید برای علیخانی ناخوشایند خواهد بود. او بیاغراق طالب ایجاد چنین فضاهایی حول برنامهاش است و حواشی و برآیندها را در تثبیت نام برنامهاش و برند «ماه عسل» مهم میداند و به تاثیرات آنها واقف است. اما همین حاشیهها وقتی افسار گسیخته میتازند و بعد منفی آنها بر وجوه مثبت شان میچربد، مشکلات سر بر میآورند. تا جایی که در کنار رسانه های داخلی، مجری یک شبکه ماهواره ای فارسی زبان نیز در صف مخالفان قرار می گیرد و در صفحه شخصی خود در فضای مجازی بی محابا می نویسد:«لذت شهوانی است در پسِ آن چهره سراسر پلاستیکی ات وقتی از دردناک ترین وجوه زندگی یک بچه ۸ ساله می پرسی و دست محبت کثیف ات را به سرش می کشی و دوربین ات جوراب پاره اش را نشان می دهد و اشک های تمساح دروغین ات.»!
از داخلیها هم که کافی است در فضای وب یا یکی از شبکههای اجتماعی گذری داشته باشید که با سیلی از درد دلها، یادداشتها، ناسزاها و حتی کاریکاتورها در این باره مواجه خواهید شد. مطالبی که یا علیخانی را بابت ترویج رفتارهای سبک سرانه همچون «پرتاب خود از بالکن برای اثبات عشق» نکوهش می کنند و یا مهمان پزر او را با انتشار تصاویر خصوصیاش به مثابه چماقی افشاگرانه بر سرش میکوبند. هر چند علیخانی هر چقدر از ناحیه این اعتراضات رندانه خرسندی درونی داشته باشد، اما بیشک زیر بار فشار آنها در ادامه برنامه به مشکلات غیرمنتظره یا پیشبینی نشدهای بر خواهد خورد. مشکلاتی که شاد از جنس ممیزی باشند و ابتکار و آزادی عمل را از او بگیرند. چیزی که او در استفاده از آنها مهارت خاصی دارد. هر چند او تلاش کرد با اختصاص یکی دو قسمت از برنامه به مواردی چون «آن بیست و سه نفر»، فضای انتقادی را به نفع خود تلطیف کند، اما غلبه مخالفت ها بیشتر بود. به ویژه که خیلی ها او را سردمدار غم افشانی و غصه پراکنی بینندگانش می دانند و به او نقد وارد میکنند. حالا او با جمع بندی این موارد باید در پیشبرد باقیمانده «ماه عسل»، تجدید نظر کند یا با احتیاط گام بردارد.
1 Comment
ترانه
از شما توقع نداشتم کامنت اون مجری شبکه فارسی زبان رو باز نشر کنید. بعضی ها در پس این ماجراها دنبال دست و پا کردن خبری برای خودشون و در اخبار قرار گرفتن نامشون هستند؛ آدم هایی که قطعا اهمیتی به این اندازه یا حتی کمتر از آن را ندارند.