این مقاله را به اشتراک بگذارید
‘
چگونه کلید نیم فاصله را در نرمافزار word ایجاد کنیم؟
آموزش ایجاد کلید نیم فاصله و تایپ نیم فاصله در برنامه ورد
آنچه می خوانید برخلاف روال عادی مطالب مد و مه و صرفا به خواست چند تن از خوانندگان منتشر شده!
در زبان فارسی، کاربرد فاصلهها میان کلمات مهم است و قواعد خاصی دارد. حتی در غیر فارسی نیز فاصله، نیمفاصله، فاصلۀ بدون شکست و امثال آن خیلی کاربرد پیدا میکنند. برخی تایپیستها، بهویژه کسانی که تایپ پایاننامههای دانشجویی را انجام میدهند، از آگاهی کافی برخوردار نیستند. در میان دانشجویان هم آنها که خودشان تایپ پایان نامه و مقالات علمی را عهدهدار میشوند، تایپ نیم فاصله و برخی کاراکترهای دیگر از این دست، مشکلآفرین میشود. گاه از روشهایی خطا، مثل تایپ تعداد زیادی اسپیس بین دو کلمه بهره میگیرند، یا گاه از درج نیم فاصله بهکل صرف نظر میکنند. حتی خود من در این صفحه به خاطر آن که علاقهمندان به درج نیم فاصله بتوانند مطلب مرا در موتورهای جستجو بیابند، مجبور شدهام در بین برخی اجزای کلمات کلیدی، نیم فاصله را درج نکنم!
۱-به منوی اینسرت بروید. در این منو، زیرمنوی سیمبُل را باز کنید.
۲-با باز شدن پنجره Symbol بر روی گزینه More Symbols کلیک میکنیم.
۳- مطابق شکل، در پنجرۀ سیمبل، دو تـَب وجود دارد؛ یکی سیمبلز، و دیگری اسپشیال کاراکترز. روی تب اسپشیال کاراکترز کلیک میکنیم. معمولا باز شدن کامل این صفحه و ظاهر شدن نوشتههای وسطش، چند ثانیهای طول میکشد. صبر کنید. م طابق شکل زیر، نیم فاصله را در فهرست کاراکترهای ویژه برمیگزینیم. نام آن در این فهرست، «نو ویدث، آپشنال بریک» است. در پنجره جدیدی که باز میشود بر روی زبانهی Special Characters کلیک میکنیم و مطابق عکس گزینهی No-Width Optional Break را انتخاب میکنیم و کلید Shortcut Key… را میزنیم.
4- اکنون با کلیک روی «شرتکات کی»، برای این کاراکتر، در صفحه کلید خود کلیدی را تعریف میکنیم. من کنترل به اضافۀ اسپیس را گذاشتهام. شما نیز اگر چنین کنید شاید آسودهتر باشید. برای این کار، بعد از کلیک روی شرتکات کی ـ که در پایین صفحۀ فوق دیده میشود ـ این صفحه باز خواهد شد:
۵ -در کادری که بالای آن جملۀ «پرس نیو شرتکات کی» نوشته شده است، کلید میانبر مورد نظر خود، مثلا کنترل و اسپیس را وارد میکنیم. سپس دکمۀ «أساین» را میزنیم و پنجره را میبندیم. دیگر میتوانیم آسوده کلماتی مثل میخورم، بهخوبی، زدهای، کردهاند، و… را ـ که در بین اجزای خود نیازمند درج نیمفاصله هستند ـ تایپ کنیم.
ب) آموزش تایپ انواع دیگر فواصل و شکست کلمات در نرم افزار وُرد
بجز نیم فاصله، برخی دیگر از انواع فاصلهها بیان کلمات هستند که میتوانند خیلی برای حروف چینی و تایپ حرفهای مفید واقع شوند.
یکم: گاهی به هر دلیل میخواهیم بین دو کلمه فاصله باشد، اما هر دو در یک خط و کنار هم قرار بگیرند، نه این که نیمی از عبارت ما در یک خط و نیمی در خط بعد بیفتد. مثلا تایپ کردهایم «پیامبر اکرم (ص)» و دیدهایم که علامت اختصاری «(ص)» در خط بعد واقع شده است. برای این منظور، بین دو کلمه به جای اسپیس، دکمۀ شیفت و کنترل و اسپیس را همزمان فشار میدهیم.
دوم: گاهی میخواهیم بین دو کلمه خط فاصله بگذاریم. خیلی از افراد به جای درج خط فاصله از علامت ریاضی منها (-) استفاده میکنند که بالای خط واقع میشود. درست آن است که با فشردن همزمان دکمۀ شیفت و «ت»، کاراکتر خط فاصلۀ فارسی را درست حروفچینی کنیم.
سوم: در همان صفحۀ اسپشیال کاراکترز، برخی کاراکترهای دیگر هم هست که اگر دوستان سعی کنند آشنا شوند، گاه خیلی مفید خواهد بود.
‘