رفتن به محتوا رفتن به نوار کناری رفتن به فوتر

آرشیو روزانه: 6 ژوئن 2016

یادی از فرانتس کافکا / از عشق تا مسخ نوشته آرین آرون

نویسنده ها اغلب از بیان احساسات خود آنگونه که در زندگی خصوصی تجربه کرده اند هراس داشته اند و این موضوع در برگیرنده اکثر کسانی است که می شناسیم و زمانی که با آثار شان رو در رو می شویم می دانیم که تلاش شان برای گریز از آن در نوشته های شان وجود دارد.…

ادامه مطلب

بدترین فاجعه که برای رسانه ملی می توانست پیش آید

مديران دوران ضرغامي يكي يكي سر پست‌هاي خود بازمي‌گردند بازگشت به «پست قبلي» پيام رضايي  ٢١ روز پيش در جلسه‌ معارفه از عبدالعلي علي‌عسگري، رييس جديد سازمان صدا و سيما سوالي پرسيده شد. تغيير معاونان سازمان تا چه ميزان در اولويت شما خواهد بود؟ و پاسخ او پاسخي متفاوت و كم‌سابقه بود: «ما…

ادامه مطلب

داستانی سیاه از عشق و نوشتن / «اگنس» نوشته پیتر اشتام

گویی داستان «اگنس» غافلگیری‌های متعددی را در خود جای نداده است. رمان «اگنس» داستان را همان طور که هست بازگو می‌کند و در نخستین جمله‌های رمان اتفاقی که افتاده است را به وضوح بیان می‌کند: اگنس مرده. داستانی او را کشت. تنها چیزی که از او باقی مانده همین داستان است.

ادامه مطلب

چرا از پیتر اشتام خوشم می‌آید

چرا پيتر اشتام؟ كوتاه درباره اينكه چرا از پيتر اشتام خوشم مي‌آيد محمود حسيني‌زاد نويسنده و مترجم در جلسه داستان‌خواني نويسنده‌هاي آلماني‌زبان در شهر كتاب، در چهاردهم ارديبهشت امسال هم گفتم و اينجا هم مي‌گويم كه پيتر اشتام از نويسندگان مورد علاقه من در ادبيات معاصر دنياست. به چند دليل؛ يكي دليلي است…

ادامه مطلب

گفتگو با پیتر اشتام / فرزند زمانه خودم هستم

پیتر اشتام، نویسنده سوییسی در طول زندگی‌اش کارهای زیادی کرده است، اول حسابداری خوانده و مدتی هم در این حوزه کار کرده بعد هم روانشناسی را انتخاب کرده و فکر می‌کرد از طریق آن می‌تواند مردم را مطالعه کند، او حتی مدتی روزنامه‌نگاری هم کرده است، اما انگار او همه این‌کارها را کرد که در…

ادامه مطلب

نگاهی به رمان «آخرین ‌انار ‌دنیا» بختیارعلی / رضیه انصاری

بسیاری ‌از ‌ادیبان و منتقدان و علاقه‌مندان ادبیات داستانی‌، «آخرین ‌انار ‌دنیا» را ‌از بهترین‌ها ‌و ‌کامل‌ترین ‌رمان‌های ‌ادبیات ‌کرد‌ی می‌دانند که از زبانی شاعرانه و ادبی برخوردار است. بختیارعلی بنا به مستندات مجله‌ها و مطبوعات و سایت‌های اینترنتی احزاب موافق و مخالفش در کردستان عراق، بر قله رمان‌نویسی کردی ایستاده است

ادامه مطلب

گفت‌وگو با بختیارعلی / ایران، پنجره رو به جهان ما بود

بختیار علی در ١٩۶٠ میلادی در شهر سلیمانیه به‌ دنیا آمد. او از دهه هشتاد به‌طور جدی به نوشتن پرداخت اما به‌خاطر سانسور شدید حکومت بعث تنها توانست دو مقاله در مطبوعات بغداد به چاپ برساند و بیشتر آثار او ممنوع‌ الچاپ شد

ادامه مطلب