رفتن به محتوا رفتن به نوار کناری رفتن به فوتر

بایگانی ماهانه: ژوئن 2016

یک فیلمساز ایرانی دیگر عضو آکادمی اسکار شد

عباس کیارستمی عضو آکادمی اسکار شد آکادمی اسکار با دعوت از چهره‌های سینمایی جدید بین‌المللی، تعداد اعضای خود را برای اولین بار به رکورد 683 نفر رساند. به گزارش مد و مه به نقل از ایسنا، عباس کیارستمی، کارگردان سرشناس ایرانی یکی از مهم‌ترین چهره‌هایی است که امسال برای عضویت در آکادمی علوم و هنرهای…

ادامه مطلب

۱۰ فیلم بزرگ حماسی تاریخ سینما

سینمای حماسی (EPIC) همچون سینمای وسترن، ترسیم قهرمان‌های اسطوره‌ای است با رویکرد به الگوهای کهن و اساطیری، یعنی در حقیقت نمایش سنت‌های قهرمان های دوران باستان است. با فراز و نشیب و آداب و فرهنگ‌ها و نشانه‌ها. نمونه اصیل آثار حماسی تاریخ را می‌توان در «ایلیاد» و «اودیسه» هومر یافت

ادامه مطلب

سلامی دوباره به صد سال تنهایی/ بهترین ترجمه شاهکار مارکز کدام است؟

از بهمن فرزانه تا کاوه میرعباسی سمیه مهرگان ما و «صدسال تنهایی‌»ها   هفت سال پس از انتشار «صدسال تنهایی» به زبان اسپانیایی، بهمن فرزانه در سال ۱۳۵۳ این رمان را به فارسی ترجمه کرد. کتاب با جلدی سفید و جمله‌ای از ناتالیا گینزبورگ روی جلد -«اگر حقیقت داشته باشد که رمان مرده یا…

ادامه مطلب

چطور مارکز بخوانیم؟ / کلیدی برای درک صد سال تنهایی

همانطور که خودتان در جریان (و چه بسا دست اندرکار) هستید، یکی از تم های رایج بین شوخی های اینترنتی بعد از مرگ عمو گابو، آمارگیری درباره کسانی بود که «صد سال تنهایی» را خوانده اند یا نصفه رها کرده اند یا اصلا چیزی ازش فهمیده اند.

ادامه مطلب

رمان «بیلیاردباز» منتشر شد

'منبع اقتباس فیلم معروف مارک رابسون به فارسی ترجمه شد رمان بيلياردباز نوشته والتر تويس با ترجمه زهرا باختري منتشر شد. اين رمان روايت زندگي بيلياردباز جواني است به نام ادي فلسون، معروف به ادي تنددست كه سر پول، بيليارد بازي مي‌كند و به مذاقش خوش نمي‌آيد گوش‌بُر صدايش كنند. او عزم كرده بهترين باشد،…

ادامه مطلب

۳ بازیگر تازه به قاتل اهلی ساخته مسعود کیمیایی پیوستند

٣ بازیگر جدید در قاتل اهلی فیلم کیمیایی ٢٠ تیر کلید می‌خورد سه بازیگر جدید به جمع عوامل فیلم سینمایی قاتل اهلی به کارگردانی مسعود کیمیایی اضافه شدند. به گزارش مشاور رسانه‌ای فیلم، امیر جدیدی، از نسل جدید بازیگران سینمای ایران، قرار است یکی از نقش‌های اصلی فیلم را بازی کند. او برای اولین‌بار است…

ادامه مطلب

محبوب زنها + تصاویر مردی که در میان زنان این سرزمین بسیار محبوب است

راز قدرت و محبوب زنها حمید رضا امیدی سرور عجب رازی است قدرت! به خصوص وقتی با باورهای ایدئولوژیک درهم بیامیزد و تنپوشی از سیاست در برکند. امروز صبح خیلی اتفاقی به این تصاویر برخوردم شاید شما نیز آنها را دیده باشید اما ارزش دوباره نگاه کردن دارد، اندیشیدن درباره مردمی که اندیشه و حقیقت…

ادامه مطلب

نگاهی به رمان نه تر و نه خشک اثر هوشنگ مرادی کرمانی

داستان نه تر نه خشک داستان پرنده ایست به همین نام.داستان پرنده ایی که از پشت کوه های خشک وبی آب وعلف ، از روستایی که درختانش خشک شده ومزارع آن با یر شده.نه تر نه خشک ازمیان خیال روستاییانی آمده که با فقر وبد بختی روزگار می گذرانند.

ادامه مطلب

جیمز باند واقعی که بود؟ / جاسوس ویژه انگلیس که آمریکا را به جنگ کشاند

ویلیام استیونسون کاملاً شوکه شده بود. لحظاتی پیش افرادش پیامی رادیویی از یک ایستگاه مخفی نازی‌ها در نیویورک را شنود و کشف کرده بودند. سرپرست جاسوسان بریتانیایی در ایالات متحده آمریکا کشف کرد که یک ملوان در قبال دریافت پول مسیر کشتی‌ها را به نازی‌ها لو داده است. این کشتی‌ها در واقع از آن دنیای…

ادامه مطلب

عباس کیارستمی توسط آمبولانس هوایی کمپانی تهیه‌کننده فیلم جدیدش برای ادامه درمان راهی پاریس شد

عباس كيارستمي براي ادامه درمان به پاريس منتقل شد عباس كيارستمي كارگردان برنده نخل طلاي جشنواره كن پس از چهار ماه سپري كردن مراحل درمان در ايران، سرانجام تهران را به مقصد پاريس ترك كرد. اين كارگردان سرشناس سينماي ايران كه از اسفند سال ۹۴ تا اوايل ارديبهشت ۹۵ به دليل انجام چند عمل جراحي…

ادامه مطلب

«ققنوس» مدخل‌های جدید «دانشنامه فلسفه استنفورد»

«ققنوس» مدخل‌های جدید «دانشنامه فلسفه استنفورد» را منتشر کرد/ مداخلی در وصف فیلسوفان زنانه‌نگر   تاریخ انتشار : يکشنبه ۶ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۹     «اخلاق زنانه‌نگر»، «زیبایی‌شناسی فمینیستی» و «شلایر ماخر» عنوان سه مدخل جدید از مجموعه «دانشنامه فلسفه استنفورد» است که نشر ققنوس آنها را روانه بازار کتاب کرده است. …

ادامه مطلب

ازتازه های نشر ققنوس

'زیبایی‌شناسی از منظر هایدگر نسيم آصف‌زاده «زیبایی‌شناسی هایدگر» عنوان کتابی است از ایئن تامسون که به‌تازگی با ترجمه سیدمسعود حسینی در نشر ققنوس منتشر شده است. این کتاب، جزء مجموعه «دانشنامه فلسفه استنفورد» است، دانشنامه‌ای که اجرای آن در سال ١٩٩٥ در دانشگاه استنفورد شروع شد و همچنان نیز ادامه دارد. «زیبایی‌شناسی هایدگر» در…

ادامه مطلب

کامو روباه است یا خارپشت / سنجش وفاداری کامو به ایده داستایفسکی

آلبر کامو «تسخیرشدگان» را مهم‌ترین رمان سیاسی و آن را یکی از چهار، پنج رمانی می‌داند که فراتر از همه آثار ادبی قرار دارد. کامو در ١٩۵٩ متنی نمایشی با عنوان «تسخیرشدگان» می‌نویسد که اقتباسی از رمان «تسخیرشدگان» (شیاطین) داستایفسکی است. کامو در این نمایش به مضامین اصلی اندیشه‌های داستایفسکی می‌پردازد.

ادامه مطلب

داستان جوان (۱): «سرمه، سیاهی و آیینه…» نوشته فروزان امیری

فروزان امیری دانشجوی کارشناسی ارشد زبان ادبیات فارسی در دانشگاه هرات است. امیری در این داستان که برای مد و مه ارسال کرده، از زندگی دشوار زنان در جامعه ای مرد سالار نوشته است. جامعه ای آشنا برای اغلب خوانندگان فارسی زبان چرا که مردسالاری رویکرد دیرینه در جوامع ایران و افغانستان بوده، در یکی…

ادامه مطلب

ما گلدمن : ازدواج و عشق هیچ اشتراکی با هم ندارند !

ما گلدمن : ازدواج و عشق هیچ اشتراکی با هم ندارند !   «اما گلدمن» در 27 ژوئن 1869 در لیتوانیا که آنزمان بخشی از روسیه بود به دنیا آمد . او در سنین جوانی وارد آمریکا شد؛ در شیکاگو که عمدتاً از نفوذ بینش آنارشیسم بهره می‌گرفت و اما گلدمن نوجوان از آن لحظه به…

ادامه مطلب

سانتک به بورحخس

نامه‌ی‌ سوزان‌ سانتاگ‌ به‌ بورخس‌*/ترجمه‌ احمد اخوت‌ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵   سیزدهم‌ ژوئن‌ ۱۹۹۶، نیویورک‌.  بورخس‌ عزیز  :  از آنجا که‌ پیوسته‌ نوشته‌هایت‌ را زیر عنوان‌ جاودانگی‌ طبقه‌بندی‌ می‌کنند چندان‌ به‌ نظر غریب‌ نمی‌رسد که‌ نامه‌ای‌ خطاب‌ به‌ تو بنویسم‌. (از مرگ بورخس‌ ده‌ سال‌ گذشت‌). اگر بخواهیم‌ بگوییم‌ کسی‌ از معاصران‌ ما به‌…

ادامه مطلب

تماشای رنج دیگران / نوشته ای از سوزان سانتاگ/ ترجمه: خجسته کیهان

ویرجینیا وولف در ژوئن ۱۹۳۸ کتاب سه گینی، که شامل افکار جسورانه‌اش درباره ریشه‌های جنگ بود را به چاپ رساند، کتابی که با استقبال مواجه نشد. نگارش این اثر دو سال پیش از انتشار، هنگامی آغاز شده بود که وولف و دوستانش همراه با سایر نویسندگان قیام پیش‌رونده فاشیستی اسپانیا را نگران‌کننده می‌یافتند و کتاب…

ادامه مطلب

نامه‌ی‌ سوزان‌ سانتاگ‌ به‌ بورخس‌*/ترجمه‌ احمد اخوت‌

نامه‌ی‌ سوزان‌ سانتاگ‌ به‌ بورخس‌*/ترجمه‌ احمد اخوت‌ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵   سیزدهم‌ ژوئن‌ ۱۹۹۶، نیویورک‌.  بورخس‌ عزیز  :  از آنجا که‌ پیوسته‌ نوشته‌هایت‌ را زیر عنوان‌ جاودانگی‌ طبقه‌بندی‌ می‌کنند چندان‌ به‌ نظر غریب‌ نمی‌رسد که‌ نامه‌ای‌ خطاب‌ به‌ تو بنویسم‌. (از مرگ بورخس‌ ده‌ سال‌ گذشت‌). اگر بخواهیم‌ بگوییم‌ کسی‌ از معاصران‌ ما به‌…

ادامه مطلب

«ام» ساخته فریتزلانگ / شاهکار تمام نشدنی سینمای کلاسیک

سینمای کلاسیک، ترکیبی که از فرط تکرارگاه برایمان عادی به نظر می‌رسد. اما به واقع این‌گونه نیست. اگر فیلم‌هایی که صاحب این عنوان شده‌اند نمی‌توانستند گذر سالیان را تاب بیاورند که برازنده عنوان کلاسیک نمی‌شدند. این فیلم‌ها درباره چه هستند؟ سازنده این فیلم‌ها چه کسانی هستند و متعلق به کدام جریان فکری یا هنری؟…

ادامه مطلب

ستاره ها مشهوری که در عشق بدشانس بودند! / عشق های آبکی و زندگی های بی دوام

اگر فکر می کنید که هالیوود مکان مناسبی برای قرار ملاقات و پیدا کردن نیمه گمشده تان است، سخت در اشتباهید. جدایی مدام زوج های هالیوودی این را به ما ثابت کرده که نگه داشتن روابط عاطفی در هالیوود که مملو از شهرت، پول و تجمل است، کار ساده ای نیست

ادامه مطلب

روبرتو بولانیو از واقعیت تا خیال / پویه میثاقی

زمانی که نشر نیودیرکشنز کتاب «شبانه‌های شیلی» را برای چاپ آماده می‌کرد – نخستین کتابی که از روبرتو بولانیو به زبان انگلیسی در آمریکا منتشر می‌شد- باربارا اپلر مدیر نشر، ایمیلی به بولانیو زد درباره اینکه چقدر کتاب را دوست دارد و از چاپ کتاب خوشحال است، به قول خودش‌ ایمیلی از طرف یک طرفدار…

ادامه مطلب

«۲۶۶۶» اثر روبرتو بولانیو؛ تا ابد رمزآلود

شاعر تبعیدی شیلیایی، روبرتو بولانیو، که در سال ۱۹۵۳ متولد شده و در کشورهای مکزیک، فرانسه و اسپانیا زندگی کرده بود، در سال ۲۰۰۳ و در سن ۵۰ سالگی، بر اثر بیماری کبدی درگذشت. وی در دهه آخر عمر خود که در فقر و سلامتی رو به زوال می‌نوشت، مجموعه قابل توجهی از داستان‌ها و…

ادامه مطلب

ادبیات و زندگی در گفتگو با روبرتو بولانیو /نوشتن عصیان دربرابر نیستی!

روبرتو بولانیو یکی از برجسته‌ترین رمان‌نویسان آمریکای لاتین به‌شمار می‌آید؛ شیلی در دوره حکومت نظامی، مکزیکو‌سیتی در دهه هفتاد، و جوانی بی‌پروای شاعران از موضوعات مکرر زندگی او است، با وجود این، از موضوعات دیگری نیز استفاده می‌کند: بستر احتضار سزار وایه‌خو، سختی‌هایی که نویسندگان گمنام تجربه کردند، و حاشیه‌نشینی.

ادامه مطلب

از تازه های نشر مروارید

'«الفبای راز» منتشر شد پتازه‌ترین اثر محمد آزرم با عنوان «الفبای راز»، مجموعه مقالاتی است که با نگاه انتقادی به شعر امروز نگارش یافته و توسط نشر مروارید منتشر شده است. به گزارش مد و مه به نقل ازایلنا، «الفبای راز» کتابی‌ست از محمد آزرم که نقادانه به شعر امروز نگاه می‌کند و تناقضات…

ادامه مطلب

دوئلِ مهدی یزدانی‌خرم و احمد شاکری/ مناظره ای میانم مخالف و موافق ممیزی در ادبیات

یزدانی‌خرم و شاکری درباره نظارت در ادبیات داستانی بحث می‌کنند قرار گرفتن حامی و منتقد «ممیزی» پشت یک میز مهدی یزدانی‌خرم و احمد شاکری در نشست «ممیزی و نظارت در ادبیات داستانی» به بحث و گفت‌وگو خواهند پرداخت. در نشست «ممیزی و نظارت در ادبیات داستانی» به بحث و گفت‌وگو خواهند پرداخت.به گزارش مد و…

ادامه مطلب

کتاب‌های جدید درباره نقد ادبی منتشر می‌شود

در گفتگو با جواد اسحاقیان مطرح شد؛ کتاب‌های جدید درباره نقد ادبی منتشر می‌شود جواد اسحاقیان کتاب‌های تازه‌ای در حوزه‌ی نقد، با عناوین «بوطیقای نو در هزار یک شب عبداللطیف تسوجی»،«با بوطیقای نو در ادبیات داستانی آمریکای لاتین. صدسال تنهایی»، «با بوطیقای نو در داستان‌های بورخس» و... را منتشر می‌کند. به گزارش مد و…

ادامه مطلب

یادی از جرج اورول و«رمان «۱۹۸۴» در زاد روزش

۱۱۳ سال از تولد «جورج اورول» نویسنده مطرح قرن بیستمی گذشت. «اورول» ایرلندی نویسنده کتاب‌هایی چون «مزرعه حیوانات»، «روزهای برمه» و «دختر کشیش» است اما «۱۹۸۴» او همیشه مورد توجه خاص‌تری قرار گرفته است. به همین مناسبت نگاهی داریم به نقدی که «جاناتان فریدلند» در روزنامه «ایندیپندنت» به چاپ رسانده است:

ادامه مطلب

چاپ نمایشنامه‌های «ساراماگو» در یک کتاب

مجموعه نمایشنامه‌های «ژوزه ساراماگو» ـ نویسنده فقید رمان «کوری» ـ به زودی به چاپ می‌رسد. به گزارش ایسنا، «لا ژورنادا» نوشت: شش سال پس از درگذشت «ژوزه ساراماگو»، مجموعه نمایشنامه‌های این نویسنده پرتغالی برنده نوبل که بیشتر با رمان‌هایش شناخته می‌شود، در یک کتاب منتشر می‌شود. این کتاب که «تئاتر کامل» نام گرفته، اواخر سال…

ادامه مطلب

ماجرای تولید و توقیف ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا ساخته عبدالرضا کاهانی؛ از سیر تا پیاز

این اولین بار نیست که عبدالرضا کاهانی فیلمی ساخته که دچار ممیزی های جدی شده، متاسفانه اصلا خوشایند نیست که بگوییم این فیلمساز آنقدر گرفتار این مشکل شده که حالا حسابی پوست کلفت شده است. چنانکه اگر روزی فیلمی بسازد که در این حواشی گرفتار نیاید باید تعجب کرد.

ادامه مطلب

دشیل همت و ادبیات پلیسی؛ نوشتن از چیزی که در آن تبحر داریم / ترجمه داوود قلاجوری

دشیل همت یکی از آن شخصیت های قابل ستایش در تاریخ ادبیات پلیسی و جنایی است، هم به خاطر سهم انکار ناپذیرش در اعتلای آن و پذیرش اینکه داستان پلیسی فی نفسه اثری پیش پا افتاده نیست و می تواند داستانی با جنبه های قوی ادبی باشد، هم از آن رو که ریموند چندلر…

ادامه مطلب